Ders İçeriklerimiz

Dil Uzmanları, erken çocukluk döneminde, anadili ile kendini rahatlıkla ifade etmeye başlayan küçük çocukların yabancı bir dili rahatlıkla öğrenebileceklerini belirtmektedirler. Bu dönemde öğrenilen yabancı dil, çocuğun çevresindeki olayları algılamada üst düzey başarı sağladığını göstermektedir. İkinci bir dili kullanmaya başlayan çocuklar, geleceğe güven duyguları gelişmiş olarak hazırlanmaktadırlar.

Yabancı Dil öğretiminin, çocukların dil gelişimini olumsuz etkilemediği ve yeterli uyarana maruz kaldıkları takdir de; bir yabancı dili öğrenebileceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Bilimsel Araştırmalar ise, kavram geliştirme ve üst düzey becerileri kavrama konusunda ikinci bir dil bilmenin artı bir değer taşıdığını göstermektedir.

Oyun, çocukluk çağında öğrenme ve sağlıklı gelişimin önemli bir aracıdır. Oyun, çocuğun sınırsız hayal gücünün dışa vurumu, yaşamının doğal bir parçasıdır. Çocuklar oyun sırasında eğlenirler, tüm enerjilerini, ilgilerini oyun üzerinde yoğunlaştırırlar. Hata yapmaktan korkmadıkları için oyun oynarken rahattırlar ve bu süreçten doğal olarak pek çok deneyim edinirler. Çocuk, oyunla çevresini ve kendini tanır, bilgi ve beceriler edinir. Arkadaşlarıyla oynarken onlarla ilişki kurar. Oyunda aldığı roller sayesinde dünyaya başkalarının penceresinden bakmayı, dünyayı diğerlerinin gözünden yorumlamayı öğrenir.

Okulumuzun 800 m2′lik bahçesinde çeşitli meyve ağaçları yer almaktadır, bunun yanı sıra öğrencilerimizle birlikte uygulamalı olarak tarım yapılmaktadır. Bitkinin tohum ekiminden gelişip meyve vermesine kadar olan süreç, günden güne takip edilmektedir.

Haftada bir saat ilgili branş öğretmeni tarafından satranç dersi uygulanmaktadır. Satranç dersinin amacı, yaratıcı düşünmeyi, bir sonra ki aşamayı tahmin edebilmeyi, analiz ve sentez becerilerini geliştirmeyi sağlamaktır.

Öğrencilerimizin yaratıcılık özelliklerini geliştirmek, oyun yoluyla düş güçlerini harekete geçirmek için tüm yaş gruplarına drama dersleri verilmektedir. Drama ile düşünüp plan yaparak, bu planı organize ederek, düşüncesini eyleme dönüştürmeyi öğrenmektedirler. Oyun olgusuyla iç içe geçerek verilen Drama Eğitimiyle; yeni davranış ve duyguları öğrenmekte, deneyim sahibi olmaktadırlar. Böylece çocuklarımız, duygularını kontrol edebilme, değiştirebilme, düşüncelerini ifade edebilme, konuşarak iletişim kurabilme gibi yeteneklerini geliştirmektedirler.

Haftada iki saat olarak uygulanan müzik dersi ilgili branş öğretmeni tarafından verilmektedir. Müzik dersini amacı çocuklara yaş seviyelerine uygun şarkı öğretiminin dışında, orff aletlerini kullanmalarına, çeşitli müzik aletlerini tanımalarına olanak sağlamaktır.

3-6 yaş arası dönem, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimi açısından en önemli dönemdir. Çocukların bu erken dönemde çeşitli kinetik hareketleri deneyimlemesi, gelişmekte olan merkezi sinir sistemlerinin güçlenmesine yardım etmektedir. Beden eğitimi dersleri, eğitmen denetimi altında çocuğa bedeninin yeteneklerini keşfetmek için neredeyse sınırsız bir özgürlük ortamı sunar. Erken yaşta, kazanılan beceri, kendine güven ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları, daha uzun süreli ve daha kalıcı motivasyon geliştirecektir. Beden eğitimi derslerimizin amacı, çocuklarda erken yaştan itibaren esneklik, denge, kuvvet, kıvraklık, koordinasyon ve beden farkındalığını geliştirmektir.

Resim çocuklar için kendilerini ifade etme biçimidir. Duygularını, hayallerini resim yaparak açığa vururlar. Resim yapmak sağ ve sol beynin birlikte çalışması, konsantrasyon gücü, el – göz koordinasyonu ve özgüvenin artması gibi birçok olumlu etki sağlar.

Çocuğun vücudun genel yapısını tanıması, aile hayatının önemi, çevresindeki varlıkların, olayların yaşamdaki önemi, doğa olaylarının çevreye etkileri, sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için gerekli olan kuralları öğrenerek çevreye uyum sağlamasını kolaylaştırır.